Top
PERSONELLERİN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA - Audit Eyes | Vergi, Denetim ve Danışmanlık
7725
post-template-default,single,single-post,postid-7725,single-format-quote,wp-custom-logo,mkd-core-1.0.3,highrise-ver-1.6,,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-standard,mkd-sticky-header-on-scroll-down-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-slide-from-bottom,mkd-dark-header,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-standard-in-grid-shadow-disable,mkd-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

PERSONELLERİN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA

1- Part time çalışanlar, ay içinde 8 günden az çalışmışlarda, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamak zorunda. Ayda 8 günden fazla çalışması olan işçilerin, ayrıca GSS primi ödemelerine gerek yok. Bu kişiler genel sağlık sigortası prim ödemeleri ay içinde 30 gün olmasa bile, 8 günden fazla çalışması olduğu için genel sağlık sigortası kapsamında değerlendiriliyor.

2- Saat karşılığı ücret alan ve ay içindeki toplam çalışma günü 8 gün veya altında olan kişiler de eksik kalan günler için genel sağlık sigortası primi ödemek durumunda.

3- Son olarak, kişi 8 günden az kısmi çalışsa dahi, bir sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişiyse, genel sağlık sigortası primini 30 güne tamamlaması gerekmiyor. Örneğin, eşi 4/a kapsamında sigortalı olarak çalışan bir kişi, ay içinde çalışmadığı günler nedeniyle genel sağlık sigortası primi tamamlamak zorunda değil.

Audit Eyes

BEDAVA
İNCELE